Burse - Fonduri mutuale

​Patria Bank vrea să vândă obligaţiuni de 5 milioane de euro pe opt ani cu o dobândă de 6,5% pe an. Totodată, banca îşi cheamă acţionarii ca să voteze schimbarea auditorului PwC cu KPMG

​Patria Bank vrea să vândă obligaţiuni de 5...

Autor: Tibi Oprea

11.07.2019, 17:18 471

Patria Bank (simbol bursier - PBK), instituţie de credit deţinută majoritar de către fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a convocat acţionarii pe 13 august pentru a vota emiterea unor obligaţiuni de 5 milioane de euro cu o scadenţă de opt ani şi cu o rată a dobânzii de cel mult 6,5% pe an, plătibilă semnestrial, se arată în convocatorul publicat joi la bursă.

Obligaţiunile sunt negarantate, neconvertibile, subordonate şi denominate în euro şi au fiecare o valoare nominală de 500 de euro pe unitate. Emisiunea va fi plasată fără întocmirea unui prospect de ofertă, printr-un plasament privat adresat unui număr mai mic de 150 de investitori. Banca intenţionează ca emisiunea de obligaţiuni să intre la tranzacţionare pe piaţa reglementată a bursei Româneşti. Această emisiune de instrumente financiare urmează să fie intermediată, în cazul în care acţionarii vor aproba această propunere a consiliului de administraţie al băncii, de societatea de brokeraj Tradeville.

Totodată, banca intenţionează să schimbe auditorul financiar PwC cu KPMG.

Patria Bank are o capitalizare de 272 milioane de lei, iar de la începutul anului acţiunile au crescut cu 17,5% pe fondul unui rulaj de 1 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 20,3% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO