Burse - Fonduri mutuale

Patria Asset Management încheie 2021 cu active sub gestiune de 103 mil. lei, plus 117% într-un an. Răzvan Paşol, CEO: Am înregistrat o creştere de 126% a numărului investitorilor

Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management

Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management

Autor: Roxana Rosu

18.01.2022, 11:07 346

SAI Patria Asset Management, companie din Grupul Patria Bank, a încheiat 2021 cu active totale administrate de 102,6 milioane lei, în creştere cu 117% faţă de finalul lui 2020, şi a lansat o platformă de tranzacţionare care permite clienţilor acces online la fonduri de investiţii .

În nou platformă de tranzacţionare, accesibilă la adresa online.patriafonduri.ro, sunt disponibile patru din cele cinci fonduri de investiţii administrate de Patria Asset Management, respectiv Patria Global, Patria Stock, Patria Obligaţiuni şi Patria Euro Obligaţiuni.

Cel de-al cincilea fond administrat, ETF BET Patria-Tradeville, preluat de SAI Patria Asset Management în luna aprilie 2021, este singurul fond de tip Exchange Traded Fund din România şi este listat la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul TVBETETF. Fondul urmăreşte structura indicelui BET al Bursei de Valori Bucureşti şi a înregistrat un randament pozitiv de +36,2% în 2021.  

„Creşterea pieţei fondurilor de investiţii şi a numărului de investitori poate fi accelerată prin simplificarea modalităţii în care oamenii pot investi în fonduri, alături de efortul continuu de creştere a nivelului de transparenţă şi vizibilitate în rândul publicului. Începem să vedem şi în România un interes în creştere pentru aceste instrumente din partea celor care îşi doresc mai mult de la economiile lor. Patria Asset Management a înregistrat o creştere  de 126% a numărului investitorilor în fondurile sale pe parcursul anului 2021, atât pe fondul preluării administrării ETF BET Patria-Tradeville cât şi considerând randamentele obţinute”, a menţionat Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO