Burse - Fonduri mutuale

Până în 2025, Romgaz are pe masă un singur scenariu pentru recompensarea investitorilor: 50% din profit ca dividende

Până în 2025, Romgaz are pe masă un singur scenariu...

Autor: Liviu Popescu

06.07.2020, 08:31 2682

♦ Desigur, statul român, în calitate de acţionar majoritar, va fi cel care va decide ♦ Romgaz a distribuit timp de trei ani la rând, adică în 2016, 2017 şi 2018, dividende mai mari decât profitul net.

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român, are un singur scenariu pentru recompensarea investi­torilor în următorii cinci ani, respectiv perioada de timp în care compania va aplica strategia de investiţii solicitată şi ulterior votată de Ministerul Energiei.

„A fost considerat un singur scenariu din punct de vedere al procentului de repartizare a profitului sub formă de dividende, respectiv 50%”, se arată în strategia de dezvoltare şi investiţii a Romgaz, aprobată de acţionari şi care prevede un program de investiţii de 15,7 miliarde de lei până în 2025. Desigur, statul român, în calitate de acţionar majoritar, va fi cel care va decide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO