Burse - Fonduri mutuale

Ovidiu Tender pune piciorul şi în Mauritius după ce a cucerit vestul Africii

Ovidiu Tender pune piciorul şi în Mauritius după ce a cucerit vestul Africii

Ovidiu Tender

Autor: Roxana Pricop

07.09.2012, 00:06 2376

Consiliul de administraţie al companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a convocat acţionarii pe 10 octombrie în adunarea generală pentru a aproba deschiderea unei subsidiare în Republica Mauritius. Compania operează deja în Africa de Vest.

Pe ordinea de zi a adunării din 10 octombrie mai figurează şi aprobarea unui plafon de 6,5 milioane de euro de la Eximbank pentru investiţii, în scopul achiziţionării de echipamente seismice.

Prospecţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) se aşteaptă în acest an la afaceri de 350 mil. lei, în creştere cu circa 11% faţă de anul trecut, care s-au ridicat la 315 mil. lei. Prospecţiuni se bazează în acest an şi pe atragerea unor contracte importante la extern, estimate să contribuie cu 40% la afaceri.

Compania desfăşoară activităţi în Tadjikistan, Georgia, Moldova, Bulgaria, Turcia, Italia, Albania, Franţa, Spania, Maroc, Senegal şi Guineea. Prospecţiuni a raportat în 2011 un profit brut de 41,4 mil. lei. Omul de afaceri Ovidiu Tender deţine 55,7% din acţiunile Prospecţiuni care sunt cotate pe piaţa RASDAQ. Firma are în prezent o capitalizare de 105,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO