Burse - Fonduri mutuale

Ovidiu Tender a făcut profit mai mic în trimestrul trei cu Prospecţiuni

Autor: Adrian Cojocar

13.11.2011, 18:26 373

Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), compania fanion a omului de afaceri Ovidiu Tender, a înregistrat în perioada iulie - septembrie din acest an un profit net de 3,4 mil. lei (0,8 mil. euro), mai mic cu 74% faţă de câştigul de 13,2 mil. lei (3,2 mil. euro) obţinut în acelaşi interval din 2010.

Scăderea profitului a survenit pe fondul avansului afacerilor cu 40%, la 75,9 mil. lei (17,8 mil. euro).

Chiar şi în aceste condiţii profitul net al Prospecţiuni după primele nouă luni s-a majorat de trei ori, la 30,7 mil. lei (7,3 mil. euro), datorită trimestrelor precedente care au fost foarte profitabile pentru companie.

Cifra de afaceri din primele trei trimestre aproape s-a dublat, ajungând la 215,9 mil. lei (51,4 mil. euro) şi a fost susţinută atât de comenzile mari venite de la partenerii tradiţionali, OMV Petrom şi Romgaz, dar şi de pe plan extern, ca urmare a demersurilor din ultimii ani ai conducerii de extindere pe plan internaţional.

Potrivit raportului companiei, cei mai importanţi clienţi ai Prospecţiuni în trimestrul trei au fost Petrom, Romgaz, Chevron România, Aurelian Petroleum, Amromco, Mahave - Portugalia şi Cicle Oil&Gas - din Maroc, iar comenzile actuale acoperă integral capacitate de producţie a companiei până la sfârşitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO