Burse - Fonduri mutuale

Ovidiu Petru, fost şef al Bursei Sibex de la Sibiu, recrutat de preşedintele ASF Nicu Marcu în echipa de cabinet

Ovidiu Petru a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, din decembrie 2017 şi până în vara anului 2020.

Ovidiu Petru a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, din decembrie 2017 şi până în vara anului 2020.

Autor: Liviu Popescu

14.12.2020, 00:00 534

Ovidiu Petru, vicepreşedinte al Institutului de Studii Financiare (ISF) şi fost director general al Bursei SIBEX de la Sibiu, a fost recrutat în echipa de cabinet a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Astfel, din vara anului 2020, odată cu venirea lui Nicu Marcu la cârma Autorităţii, Ovidiu Petru face parte din echipa de cabinet a acestuia. „Ovidiu Petru a fost cooptat în luna iulie a acestui an în echipa de la cabinetul Preşedintelui ASF, având funcţia de expert în management cu atribuţii de analiză pe piaţa de capital.

Totodată, Ovidiu Petru este şi vicepreşedintele Institutului de Studii Financiare”, a transmis Autoritatea la solicitarea ZF.  

Ovidiu Petru a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, din decembrie 2017 şi până în vara anului 2020, când în locul său a fost adus Gabriel-Florin Nicolescu, consilier judeţean în Olt.

Din 2013 şi până în 2017, Ovidiu Petru a fost director general al Sibex, bursă care ulterior a fuzionat cu Bursa de Valori Bucureşti.

La Bursa de la Sibiu se tranzacţionau produse derivate, precum mărfuri, care ar trebui să fie prezente şi la Bucureşti în contextul fuziunii şi al dezvoltării Contrapărţii Centrale, proiect care este în desfăşurare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO