Burse - Fonduri mutuale

OTP mai pregateste un fond, dupa ce a listat ieri OTP WiseRO

OTP mai pregateste un fond, dupa ce a listat ieri OTP WiseRO

Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank, si Catalin Iancu, directorul general al OTP Asset Management, au deschis ieri Bursa cu ocazia primei listari din acest an, cea a fondului OTP WiseRO

08.10.2009, 23:25 41

OTP Asset Management, divizia de administrare a activelor a OTPBank, va lansa la sfarsitul anului un nou fond de investitii cucapital garantat, care ar urma sa fie listat la Bursa la inceputulanului viitor.

Acesta ar fi al doilea fond pe care OTP il listeaza la Bursa,dupa OTP WiseRO (WRO), care a intrat ieri la tranzactionare.Titlurile fondului OTP WiseRO au inchis prima sedinta detranzactionare cu o crestere de 5% fata de pretul platit deinvestitori in oferta publica initiala derulata in luna iulie.

Fondul listat ieri de OTP este primul produs structurat de peBursa, acesta urmarind evolutia indicelui american S&P 500, si,totodata, primul fond cu capital garantat, banca garantand ca dupatrei ani de la lansare, investitorii isi vor recupera in intregimesuma investita initial, de 200 de lei/unitate. Fondul investesteintr-un instrument financiar derivat de tip index swap, ce are labaza indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target - dezvoltat deSociete-Generale Corporate & Investment Banking si calculatzilnic de Standard & Poor's. In functie de randamentul oferitde indicele SGI Wise, fondul va plati in fiecare an investitoriloro cota-parte din profit.

"Avand in vedere structura fondului, pretul titlurilor nu poatedecat sa urmareasca evolutia indicelui S&P 500", a declaratCatalin Iancu, directorul OTP Asset Management.

Tranzactiile cu titluri OTP WiseRO s-au derulat ieri la preturicuprinse intre 202 si 219 lei, pretul de inchidere fiind de 210lei. Valoarea tranzactiilor a fost insa redusa, de doar 12.000 delei.

In cadrul ofertei publice a OTP WiseRO au subscris peste 700 deinvestitori, suma totala subscrisa fiind de 8,95 mil. lei. Oferta afost intermediata de firma de brokeraj Intercapital Invest.

OTP Asset Management pregateste lansarea unui nou fond, ofertaurmand sa aiba loc pana la sfarsitul anului. "Vom lansa un nou fondinchis de investitii, cu capital garantat, dupa modelul OTP WiseRO.Avem la CNVM in curs de aprobare documentele fondului si speram saprimim avizul Comisiei in urmatoarele doua-trei saptamani. Probabilca oferta se va incheia in luna decembrie", a declarat Iancu.Viitorul fond de investitii va urmari performantele unui indicesectorial din afara Romaniei.

OTP Asset Management mai are in portofoliu trei fonduri deschisesi unul inchis, cu active cumulate de 115 mil. lei, companiaocupand locul al cincilea in topul administratorilor de fonduri, cuo cota de piata de 4,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO