Burse - Fonduri mutuale

Orban, la bursa de la Bucureşti: Faptul că România promovează la piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a bursei, dar una încă timidă. Guvernul vrea să simplifice procedurile fiscale pentru stimularea noilor investitori, dar să se şi finanţeze prin titluri de stat

Orban, la bursa de la Bucureşti: Faptul că România...

Autor: Liviu Popescu

21.09.2020, 10:43 522

Premierul Ludovic Orban spune astăzi la deschiderea primei şedinţe de tranzacţionare de la Bucureşti sub noul statut de piaţă emergentă secundară că faptul că piaţa de capital din România promovează într-o nouă ligă arată o evoluţie pozitivă a bursei, dar una încă timidă.

“Din acest motiv intenţia noastră ca şi Guvern este de a sprijini dezvoltarea pieţei de capital. Sunt mai mult măsuri prin care vrem să facem acest lucru, precum listarea de noi companii de stat, stimularea participării persoanelor la piaţă de capital prin simplificarea procedurilor fiscale. Vrem să lansam noi programe de titluri de stat prin intermediul bursei şi să încurajam companiile private, prin măsuri de natura fiscală, să se listeze la bursa astfel încât să aibă posibilitatea de a-şi diversifica resursele de finanţare”, spune Orban.

Despre legea care îngheaţă vânzarea de deţineri la companiile de stat pentru următorii doi ani, propusă de PSD şi promulgată de preşedintele Iohannis la jumătatea lunii august, premierul Orban spune că după alegeri obiectivul este a modifica acestă lege.

“A apărut o lege care nu pot să înţeleg raţiunea pentru care a fost adoptată care blochează vânzarea de acţiuni ale companiilor de stat afectând procesele pe care le-am început de listare la bursă ale unor companii, precum Hidroelectrica.  Este clar că structura actuală a Parlamentului nu poate permite modificarea acestei legi dar după alegeri, obiectivul nostru este să modificam aceasta lege pentru că vrem ca lucrurile să curgă firesc în continuare ca să generăm dinamică economică şi prin intermediul pieţei de capital”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO