Burse - Fonduri mutuale

Optimismul cu privire la vânzările din retail eclipsează temerile legate de inflaţie şi apropie indicele S&P 500 de un nou maxim istoric

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

17.11.2021, 11:54 145

Principalii indici bursieri din Statele Unite au încheiat pe plus cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare, în vreme ce o creştere a vânzărilor lunare din retail sugerează că americanii se descurcă relativ bine cu recentele creşteri de preţuri şi numeroasele probleme ale lanţurilor de aprovizionare, transmite Business Insider.

S&P 500 s-a apreciat cu 0,39% la 4.700 de puncte, aproape de un nou maxim istoric, devenind indicele cu cea mai bună performanţă de luna aceasta, în condiţiile în care inflaţia a atins maximul ultimilor 31 de ani.

Dow Jones Industrial Average şi Nasdaq Composite au înregistrat creşteri de 0,15% şi, respectiv, 0,76%. Evoluţiile vin pe fondul celor mai recente date ale guvernului american, potrivit cărora vânzările din retail au crescut cu 1,7% luna trecută, cu 0,6% peste estimările economiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Mai mult, raportul a arătat că ritmul cheltuielilor de consum s-a îmbunătăţit prin comparaţie cu nivelul lunii septembrie.

„În opinia noastră, o parte din rezultatele lunii octombrie reflectă o serie avansată de cumpărături pentru sezonul sărbătorilor, ţinând cont de prognozele privind prelungirea timpilor de livrare. Acestea fiind spuse, creşterea graduală a vânzărilor din ultimele trei luni sugerează o îmbunătăţire mai amplă a vânzărilor finale şi cheltuielilor de consum”, Spune Pooja Sriram, economist al băncii britanice Barclays.

Între timp, producţia industrială a înregistrat un plus de 1,6% în octombrie, iar aurul a scăzut cu 0,6% la circa 1.850 per uncie (28 grame). Randamentul titlurilor de stat pe 10 ani a crescut cu 1,63%.

Zilele trecute, gigantul bancar Morgan Stanley declara că S&P 500 ar putea să sufere un declin de 7% la sfârşitul lui 2022 şi a recomandat acţiunile europene şi japoneze în detrimentul celor americane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO