Burse - Fonduri mutuale

Oportunitate pierdută. SIF-urile nu s-au înghesuit să cumpere din „perlele“ statului de la bursă în S1/2019, când acţiunile încă erau ieftine ca urmare a OUG 114

Oportunitate pierdută. SIF-urile nu s-au înghesuit să...

Autor: Liviu Popescu

20.09.2019, 08:22 894

♦ Pe de altă parte, SIF4 a vândut tot ce avea la Nuclearelectrica ♦ Doar SIF3 a mai rămas în acţionariatul SNN ♦ SIF5 este singura societate cu investiţii la Transelectrica ♦ Toate cele cinci SIF-uri sunt acţionare la Romgaz, însă expunerea lor a urcat cu doar 1,5% ♦ Plus 1,5% la Transgaz, nicio schimbare la Transelectrica şi la Conpet.

Societăţile de investiţii finan­ciare (SIF-uri) au avut o acti­vitate slabă de tranzacţio­nare la „perlele“ statului român la Bursă în S1/2019 în contextul în care expunerile acestora la Romgaz şi la Transgaz au urcat marginal, în timp ce la Conpet şi la Transelectrica nu a fost înregistrată nicio dinamică.

Pe de altă parte, SIF4 a vândut tot ce avea la Nuclearelectrica, cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră, ceea ce înseamnă că doar SIF3 a mai rămas în acţionariatul companiei care administrează centrala nucleară de la Cernavodă. Şi în cazul Trans­electrica, opera­torul sistemului naţional de transport al energiei electrice, o singură SIF mai este prezentă în acţionariat, fără nicio activitate de tranzacţionare în prima jumătate din 2019, respectiv SIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO