Burse - Fonduri mutuale

Operatorul de servicii stomatologice Dent Estet, parte a grupului MedLife, încheie T1/2021 cu afaceri de 22 mil. lei, în urcare cu 37% faţă de primele trei luni din 2020

Operatorul de servicii stomatologice Dent Estet, parte a...

Autor: Cristina Bellu

24.05.2021, 12:27 2962

Dent Estet, operatorul de servicii stomatologice controlat de MedLife, încheie primul trimestru din 2021 cu afaceri de 22 milioane lei, în creştere cu 37% faţă de perioada similară a anului trecut, peste nivelul bugetat la începutul exerciţiului financiar în curs.

“Cifrele Dent Estet pentru T1/2021 reprezintă o consolidare a rezultatelor financiare înregistrate în 2020, când grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 67 milioane lei, în creştere cu 5% faţă de 2019, deşi clinicile existente în ţară au fost închise două luni pentru a respecta restricţiile impuse de autorităţi “, spune Mihai Marcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie & CEO al Grupului MedLife.

Pe segmente de business, fiecare divizie a grupului a avut o contribuţie semnificativă în evoluţia cifrei de afaceri, segmentul de adulţi înregistrând o creştere de 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal datorită cererii pentru tratamente complexe în implantologie, care a continuat să crească, impactul asupra businessului de adulţi al grupului fiind de 30%.

De asemenea, divizia KIDS a înregistrat, per ansamblu, venituri în creştere cu 44%, motorul fiind clinica din Timişoara, cu o creştere de 55% faţă de T1/2020, valori peste cele previzionate la începutul exerciţiului financiar.

În ceea ce priveşte dezvoltarea organică a grupului, strategia de extindere se axează pe deschiderea de clinici noi anul acesta, dar şi pe un program accelerat de achiziţii.

Astfel, începând din trimestrul trei al acestui an, compania urmează să inaugureze o unitate în Ploieşti, iar până în T4/2021 urmează să deschidă o clinică în Craiova.

“După un an dificil pentru întreaga piaţă de stomatologie, privim cu optimism anul 2021, care va însemna o dezvoltare accelerată a reţelei Dent Estet. Vom deschide clinici noi în Ploieşti şi Craiova”, spune Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.

În plus, după succesul înregistrat prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al clinicii Krondent din Braşov, ale cărei venituri au crescut în primele trei luni de la tranzacţie peste nivelul aşteptat, managementul Dent Estet a decis să-şi continue programul de achiziţii.

În prezent, există negocieri cu clinici cu potenţial de creştere în oraşe considerate strategice pentru stomatologia din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO