Burse - Fonduri mutuale

Operatorii aerieni se prăbuşesc pe burse după ce anunţă reducerea capacităţii: IAG minus 20%, Air France-KLM minus 18%, easyJet minus 26%

Operatorii aerieni se prăbuşesc pe burse după ce...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 10:29 140

Acţiunile operatorilor aerieni au scăzut semnificativ la începutul şedinţei bursiere din Europa, întrucât aceştia au anunţat reduceri ale capacităţilor de funcţionare chiar şi de 90%, pe fondul crizei coronavirus, potrivit FT.

Acţiunile IAG, compania-mamă a British Airways, au scăzut cu 20% după ce a anunţat luni dimineaţă că îşi reduce capacitatea cu 75% pentru următoarele două luni.

În acelaşi timp, acţiunile Air France – KLM, care a spus că îşi reduce cu 90% capacitatea, au scăzut cu 18%.

Acţiunile operatorului low-cost easyJet, care avertiza dimineaţă că operatorii nu vor supravieţui în Europa, a înregistrat o scădere de 26%. În acelaşi timp, compania germană Lufthansa a înregistrat o scădere de 11%.

Cererea în turism s-a prăbuşit în ultimele săptămânii pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus, transformându-se în pandemie. Mulţi operatori apelează la guvernele lumii pentru ajutor în faţa furtunii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO