Burse - Fonduri mutuale

One United Properties vrea să introducă o nouă clasă de acţiuni pentru acţionarii fondatori ai companiei, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care să le ofere o putere suplimentară de vot: o acţiune clasa B conferă cinci drepturi de vot

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu

Autor: Cristina Bellu

30.07.2021, 12:50 687

Dezvoltatorul One United Properties, listat la BVB sub simbolul bursier ONE, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe 10 septembrie, pentru aprobarea distribuirii unor dividende, majorare de capital, dar şi introducerea unei noi clase de acţiuni, B, care să confere acţionarilor fondatori Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu o putere de vot de cinci ori mai mare decât o acţiune obişnuită.

Conform convocatorului AGEA, 11,37% din capitalul social al companiei deţinut de Victor Căpitanu vor fi convertite în acţiuni Clasa B. Acelaşi lucru, şi acelaşi procent din capital este valabil şi pentru Andrei Diaconescu.

Această solicitare constituie o premieră pentru Bursa de la Bucureşti, care are numai companii unde fiecare acţiune are un drept de vot.

În momentul listării la bursă, compania a precizat că intenţionează să introducă acţiuni de clasă B, care să confere deţinătorului, acţionarilor fondatori, o putere suplimentară de vot.

Vedeţi aici Convocatorul

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021. Listarea a venit după încheierea unei oferte publice iniţiale de vânzare acţiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei. Oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe piaţa principală s-a derulat în perioada 22 iunie-2 iulie, preţul final de ofertă fiind stabilit la 2 lei pe acţiune, iar capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO