Burse - Fonduri mutuale

One United Properties, plus 7% miercuri la bursă. Acţiunile dezvoltatorului imobiliar au urcat cu 15% în mai puţin de o săptămână pe fondul includerii în indicii furnizorului global FTSE Russell

One United Properties, plus 7% miercuri la bursă....

Autor: Tibi Oprea

24.11.2021, 17:55 585

Cu 7% se apreciau miercuri la ora 17.20 acţiunile One United Properties (simbol bursier ONE), pe fondul unor tranzacţii de 5,4 mil. lei, în contextul în care la finele săptămânii trecute dezvoltatorul de proiecte imobiliare premium a anunţat că acţiunile ONE, alături de cele ale transportatorului fluvial Transport Trade Services (simbol bursier TTS), vor fi incluse în seria de indici FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, acţiune decisă de furnizorul global de indici în urma revizuirii trimestriale.

ONE şi TTS vor intra în componenţa indicilor FTSE Global All Cap, respectiv FTSE Global Micro Cap, începând cu 20 decembrie 2021.

În urma acestui anunţ, acţiunile ONE s-au apreciat în trei şedinţe consecutiv cu 15% cumulat, pogtrivit calculelor realizate de ZF. Luni, acţiunile au urcat cu 6,9% pe tranzacţii de 4,5 mil. lei, iar marţi au crescut cu 0,46% pe rulaj de 1,4 mil. lei.

Pe de altă parte, săptămâna trecută One United Properties a anunţat încheierea unui acord de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor S.A., companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul de tranzacţionare BUCU.

One United Properties a achiziţionat indirect, prin intermediul companiei BO Retail Invest, pachetul majoritar de acţiuni al Bucur Obor, de 54,4%, care potrivit datelor de la BVB este deţinut de Amadeus Group.

"În data de 19 noiembrie 2021, BO Retail Invest S.R.L. a achiziţionat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A., contra sumei de 64.935.000 lei, la un preţ pe acţiune de 8,918 lei, care reprezintă un discount semnificativ faţă de preţul de 21,8 lei la care acţiunile BUCU erau tranzacţionate în ziua precedentă. Contractul dintre One United Properties şi BO Retail Invest S.R.L. este supus autorizării de către Consiliul Concurenţei, transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor BO Retail Invest S.R.L. putând avea loc doar după emiterea acestei autorizări", au transmis reprezentanţii companiei.

One United Properties are 3,1 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 29,75% de OA Liviu Holding Invest SRL şi în proporţie de 29,75% de Vinci Ver Holding SRL, societăţi controlate de fondatorii Andrei Liviu Diaconescu, respectiv Victor Căpitanu.

Acţiunile ONE înregistrează o creştere de 18,8% din prima şedinţă de tranzacţionare (12 iulie 2021) încoace, arată calculele ZF.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat în primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri de 627,7 milioane lei, în creştere cu 87%, şi un profit net de 191 milioane lei, de la 64 milioane lei în aceeaşi perioada a anului trecut, arată raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO