Burse - Fonduri mutuale

One United Properties majorează capitalului social cu 229 milioane lei, până la 515 milioane lei, prin emiterea a 1,14 miliarde acţiuni: pentru fiecare cinci acţiuni deţinute, acţionarii primesc patru titluri noi

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu

Autor: Cristina Bellu

07.12.2021, 09:58 1656

Acţionarii One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ONE, au decis recent, în conformitate cu hotărărea AGEA din 10 septembrie 2021, majorarea capitalului social al companiei cu 228,8 milioane lei, prin emiterea unui număr de 1,14 miliarde acţiuni noi nominative şi dematerializate, cu o valoare nominală de 0,20 lei.

Capitalul social al companiei ajunge astfel la 514,8 mil. lei, urmând să fie împărţit în 2,57 miliarde acţiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,20 lei.

Potrivit deciziei Consiliului de Administraţie, pentru fiecare cinci acţiuni deja deţinute, acţionarii vor primi patru acţiuni noi.

Marţi, în urma publicării acestui anunţ, acţiunile ONE au încheiat şedinţa în creştere cu 5,9%, pe fondul unor tranzacţii de 6,9 mil. lei, arată datele BVB.

“În cazul în care numărul de acţiuni la care ar fi îndreptăţit un acţionar nu este un număr natural, numărul de acţiuni care vor fi efectiv alocate respectivului acţionar va fi rotunjit în jos la următorul număr natural inferior, iar preţul pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului arătat mai sus şi rotunjirii rezultatelor este de 2 lei, acţiunile noi rezultate din fracţiunile de acţiuni conform mecanismului prevăzut anterior vor fi alocate companiei, urmând ca drepturile aferente acţiunilor alocate societăţii, inclusiv dreptul de vot, vor fi suspendate pe toată perioada deţinerii lor de către companie”, precizează raportul companiei.

Data de înregistrare pentru acţionarii care vor beneficia de majorarea capitalului social este 17 decembrie, ex-date 16 decembrie, data de plată a noilor acţiuni este 20 decembrie, iar data plăţii decontării fracţiunilor de acţiuni este 27 decembrie 2021.

Acţiunile ONE se tranzacţionau marţi la ora 15.00 la preţul de 2,49 de lei pe unitate, în creştere cu 24,5% faţă de preţul din ofertă de 2 lei. Datele BVB arată că doar în ultima lună One a avut un avans de 25,3%.

Compania, intrată la tranzacţio­nare în data de 12 iulie 2021 în urma unei oferte publice iniţiale în valoare de 260 mil. lei, are 3,37 mld. lei capi­talizare şi este deţinută în proporţie de 29,75% de Andrei Diaconescu, prin OA Liviu Holding Invest, respectiv în proporţie de 29,75% de Victor Căpitanu, prin Vinci Ver Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO