Burse - Fonduri mutuale

One United Properties cumpără pentru 65 mil. lei pachetul majoritar de acţiuni la Bucur Obor la un preţ la jumătate faţă de cel de la BVB. Victor Căpitanu: Vrem să avem mai multe chirii în portofoliu

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties: Operăm în continuare şi colectăm chirii. Achiziţia Bucur Obor este parte din strategia noastră de a creşte ponderea chiriilor în profitul companiei.

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties: Operăm în continuare şi colectăm chirii. Achiziţia Bucur Obor este parte din strategia noastră de a creşte ponderea chiriilor în profitul companiei.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

22.11.2021, 00:07 2554

Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 8,918 lei pe acţiune, minus 59% faţă de 21,8 lei preţul de tranzacţionare din ziua precedentă Dezvoltatorul imobiliar are 2,9 mld. lei capitalizare l Bucur Obor este evaluat de investitori la 292 mil. lei.

One United Properties (sim­bol bursier ONE), unul dintre principalii dezvolta­tori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, a încheiat un acord de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor (simbol bursier BUCU), companie care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Bucureşti, pentru suma de 65 de milioane de lei.

„Operăm în continuare şi colectăm chirii. Achiziţia Bucur Obor este parte din strategia noastră de a creşte ponderea chiriilor în profitul companiei. Deci nu vrem decât să avem mai multe chirii în portofoliu. Practic este o clădire închiriată care aduce chirii pentru acţionari“, declară Victor Căpitanu, co-CEO al One United Pro­perties, pentru ZF. Dezvoltatorul evaluat de investitori la 2,9 mld. lei a achiziţionat indirect, prin intermediul companiei BO Retail Invest, participaţia de 54,4% care, conform datelor de la Bursa de Valori Bu­cureşti, este deţinută de Amadeus Group, societate controlată integral de Laurenţiu Posto­varu, potrivit datelor de la Confidas.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO