Burse - Fonduri mutuale

Chiar dacă OMV a redus propunerea de dividende din cauza crizei, Petrom spune că rămâne pe poziţie. Alina Popa, CFO Petrom: Avem o politică de dividende clară care spune că dividendele vor fi cel puţin la nivelul din anul precedent

Chiar dacă OMV a redus propunerea de dividende din cauza...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2020, 11:09 814

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, rămâne pe poziţie cu politica de dividende chiar dacă acţionarul majoritar, grupul austriac OMV, a anunţat marţi că reduce propunerea de dividende de la 2 euro la 1,75 euro pe acţiune din cauza crizei.

“Am avut o creştere de 15% a dividendului plătit în 2019 faţă de cel din 2018. Mai departe, avem o politică de dividende clară care spune că dividendele vor fi cel puţin la nivelul anului precedent şi ne menţinem angajamentul pentru această politică”, spune Alina Popa, director financiar (CFO) al Petrom, în conferinţa de prezentare a rezultatelor financiare.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie de la bursă, a raportat miercuri dimineaţă un profit net de 867 milioane de lei în prima jumătate din 2020, în scădere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi afaceri de a 10 mld. lei, minus 11%.

Petrom a plătit un dividend de 0,031 lei pe acţiune din profitul pe 2019, echivalentul unui randament de circa 6%. Spre comparaţie din profitul pe 2018 compania a acordat 0,027 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO