Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom şi TeraPlast Bistriţa îşi continuă tendinţa pozitivă: creşteri de peste 2% marţi

Autor: Tibi Oprea

25.08.2021, 08:30 449

♦ TeraPlast, la un nou maxim istoric pe fondul includerii în indicii FTSE Russell.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi TeraPlast Bistriţa (TRP) au continuat să se aprecieze în şedinţa de tranzacţionare de marţi după avansurile înregistrate luni în urma anunţului conform cărora cei doi emitenţi vor fi incluşi în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente din 20 septembrie, alături de acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi cele ale Nuclearelectrica (SNN).

Acţiunile OMV Petrom au în­cheiat sesiunea de marţi în creştere cu 2,78%, la preţul de 0,444 lei pe uni­tate, pe fondul unor tranzacţii de 20,4 mil. lei. În şedinţa anterioară, acţiunile SNP au înregistrat un plus de 3,1% pe un rulaj de 20,3 mil. lei, arată da­tele BVB. Astfel, Petrom s-a aflat marţi la a patru şedinţă consecutivă de creştere, avansul cumulat fiind de 8,2%, potrivit calculelor realizate de ZF.

TeraPlast s-a apreciat marţi la Bursă cu 2,3%, în contextul în care investitorii au tranzacţionat acţiuni ale companiei în valoare de 2,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO