Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom, cea mai mare companie de la bursă, şi-a bugetat un profit de 1,8 mld. lei în 2017, dublu faţă de anul trecut, mizând pe creşterea preţului la ţiţei

OMV Petrom, cea mai mare companie de la bursă, şi-a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.03.2017, 00:07 1285

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, şi-a planificat pentru anul 2017 un profit de 1,8 miliarde de lei, aproape dublu faţă de cel pe care l-a înregistrat anul trecut, potrivit bugetului pentru anul acesta. Petrom îşi bazează estimările în principal pe preţul ţiţeiului, care are cel mai mare impact în rezultatele financiare.

„Se estimează că marjele de rafinare vor înregistra o tendinţă descrescătoare în 2017, ca efect al creşterii preţului ţiţeiului şi al persistenţei supracapacităţii de rafinare upstream. Preţul ţiţeiului se aşteaptă să înregistreze o valoare medie de 55 de dolari pe baril“, potrivit companiei cu 17 mld. lei capitalizare. Ieri o acţiune SNP se tranzacţiona la 0,3 lei, în creştere cu 0,66% faţă de şedinţa precedentă pe fondul unui rulaj de 2,5 mil. lei.

Anul trecut, OMV Petrom şi-a bugetat un profit de doar 199 de milioane de lei, însă rezultatul final a fost de cinci ori mai mare, ajungând la aproape un miliard de lei. În 2015 compania a fost pe pierderi de circa 675 mil. lei, primul rezultat negativ de la privatizare din 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO