Burse - Fonduri mutuale

Omro Târgu Mureş, o IFN controlată indirect de bancherul lui Zoltan Teszari, are aprobarea ASF pentru a lista la Bucureşti obligaţiuni de 2 milioane de euro

Omro Târgu Mureş, o IFN controlată indirect de...

Autor: Liviu Popescu

08.04.2020, 15:45 435

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis miercuri certificatul de înregistrare a obligaţiunilor emise de Omro IFN Târgu Mureş pentru admiterea la tranzacţionare la bursa de la Bucureşti.

Astfel Omro Târgu Mureş, una din primele instituţii de microcreditare din România, cunoscută anterior ca Opportunity Microcredit România şi controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, administrator la Digi şi cel care poate fi considerat creier al listării companiei de telecomunicaţii, are ok-ul ASF pentru a-şi lista obligaţiuni de 2 milioane de euro.

“Emiterea Certificatului de Înregistrare a obligaţiunilor emise de societatea OMRO IFN S.A. Târgu Mureş în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de BVB”, a transmis miercuri ASF.

ZF a scris din luna ianuarie că Omro pregăteşte venirea la bursa de la Bucureşti printr-o finanţare prin obligaţiuni intermediată de Goldring. Şi BRK a participat la plasament. Spre finele lunii ianuarie Omro a anunţat că bondurile de 2 mil. euro au fost vândute către 8 investitori.

Cele 10.000 de obligaţiuni au o rată a dobânzii fixă de 7,5% pe an, plătibilă semestrial, sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate şi neconvertibile şi au scadenţa la cinci ani.

IFN-ul înfiinţată în anul 2000 este controlată în proporţie de 99% de Danube Capital SRL, companie care are 60% din capitalul social deţinut de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, „creierul” din spatele listării Digi şi cel considerat bancherul lui Zoltan Teszari, şi 40% de Paul Panciu, potrivit datelor de la Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor din România

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO