Burse - Fonduri mutuale

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, despre listarea UiPath: UiPath este un brand internaţional, nu mai este un business local. Listarea duală, şi la New York şi la Bucureşti, este oportună şi poate atrage atenţia românilor la bursă

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, despre listarea...

Autor: Liviu Popescu

17.11.2020, 15:54 1738

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România, consideră că o listare duală a UiPath, cel mai valoros startup pornit în România, atât la bursa de la New York cât şi la cea de la Bucureşti, este oportună şi poate atrage atenţia micilor investitori către piaţa de capital.

“UiPath are loc şi la bursa de la Bucureşti. Compania a devenit un brand internaţional, nu mai este un business local. Reputaţional ( o posibilă listare duală a UiPath la BVB – n.red) ar fi un lucru important, un boost necesar pieţei locale. Pe de altă parte listarea duală chiar este oportună şi ar putea să atragă atenţia şi din partea investitorilor mici, adică românii ar putea avea acces la o investiţie precum cea a UiPath”, spune Omer Tetik la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la redeschiderea bursei.

Agenţia americană de ştiri Bloomberg scrie că UiPath lucrează cu băncile de investiţii JPMorgan, Morgan Stanley Bank of America şi Credit Suisse, pentru o posibilă ofertă de vânzare de acţiuni, care s-ar putea realiza în S1 2021. Sursele citate de Bloomberg spun că UiPath ar putea fi evaluată la peste 20 de miliarde de dolari.

UiPath a fost fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, având ca idee automatizarea proceselor repetitive din companii - RPA / Robotic Process Automation.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO