Burse - Fonduri mutuale

Oltchim va reveni la tranzacţionare după doi ani

Oltchim va reveni la tranzacţionare după doi ani

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:04 748
Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, ar putea reveni în scurt timp libere la tranzacţionare, după o suspendare care durează de mai bine de doi ani.

Deşi compania, care are datorii de peste 3 miliarde de lei, mai are un drum lung până va deveni din nou solvabilă, legea nu impune menţinerea suspendării de la tranzacţionare pe durata întreg procesului de restructurare a firmei. Acţiunile pot reveni pe bursă în momentul în care instanţa confirmă planul de reorganizare.

În cazul Oltchim, acest lucru s-a întâmplat pe 22 aprilie 2015, dar Tribunalul Vâlcea nu a publicat încă hotărârea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, moment de la care ar putea să curgă termenul de recurs împotriva deciziei.

„Reluarea tranzacţionării acţiunilor Oltchim va interveni după rămânerea definitivă a hotărârii de confirmare a Pla­nu­lui de reorganizare, ce va fi transmisă către ASF şi BVB“, au arătat administratorii Oltchim într-un răspuns către ZF datat 21 mai. Pe bursă există companii insolvente ale căror titluri pot fi cumpărate şi vândute, precum Uztel Plo­ieşti (UZT) şi Industria Sârmei Câmpia Turzii (INSI), deşi aceasta din urmă este din nou suspendată, în vederea unei fuziuni.

Titlurile OLT au fost blocate la valoarea de 0,307 lei/titlu pe 30 ianuarie 2013, când Tribunalul Vâlcea a informat bursa că a deschis procedura de insolvenţă a combinatului. Capitalizarea bursieră a companiei a rămas astfel îngheţată la 105,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO