Burse - Fonduri mutuale

Oltchim Râmnicu Vâlcea se vinde în nouă bucăţi: preţ de pornire pentru întreg combinatul, 307 mil. euro

Oltchim Râmnicu Vâlcea se vinde în nouă bucăţi:...

Autor: Dan Grigore Ivan

10.03.2017, 00:05 1422
♦ Pentru fiecare salariat care va fi preluat se va calcula un bonus de 5.000 de euro, care se va adăuga la preţul ferm ♦ Compania are 2.000 de angajaţi ♦ Valoarea totală de piaţă este de 294 miioane de euro.
 
Compania de stat Oltchim Râmnicu Vâl­cea (OLT) va fi privatizată în nouă struc­turi a căror valoare totală de piaţă este de 294 milioane de euro, iar preţul de pornire pentru licitaţia publică va fi de 307 milioane de euro, potrivit metodei de vân­zare a combinatului publicate ieri pe BVB.
 
Cea mai scumpă structură este plat­forma petrochimică, care are un preţ de por­nire de 80 milioane de euro.
 
„Modificarea planului priveşte ex­clusiv metoda de vânzare a Oltchim, în sensul în care se va face ofertarea şi vân­zarea activelor pe pachete de active func­ţio­nale şi nu prin metoda transfe­rului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţială apro­bată nu observă, în opinia UE, prin­cipiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presu­pu­sului ajutor de stat de la cumpărător”, se arată în anunţul Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO