Burse - Fonduri mutuale

​Oferta publică de răscumpărare a Fondului Proprietatea a fost suprasubscrisă de 31 de ori

​Oferta publică de răscumpărare a Fondului...

Autor: Tibi Oprea

20.08.2019, 12:40 697

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat încheierea ofertei publice de cumpărare în legătură cu cel de-al zecelea program de răscumpărare prin care au fost răscumpărate un număr de 150 de milioane de acţiuni, respectiv GDR-uri, la preţul de 1,21 lei pe acţiune. Preţul de răscumpărare pentru un GDR a avut o valoare în dolari echivalentă cu 60,5 lei.

În total, au fost subscrise 4,6 miliarde de acţiuni reprezentând 3.114,8% din Ofertă. Dintre acestea, 2,8 miliarde au fost subscrise sub formă de acţiuni, iar 1,8 miliarde de acţiuni au fost subscrise sub formă de certificate globale de depozit având la bază acţiuni (GDR-uri), respectiv 37,3 milioane de GDR-uri. Indicele de alocare a fost de 0,0321049232.

Fondul va reveni în data de 20 august 2019 cu un anunţ referitor la cursul de schimb valutar aplicabil GDR-urilor. Data plăţii pentru acţiunile răscumpărate este 22 august 2019, iar pentru GDR-uri se va plăti preţul aferent nu mai târziu de 21 august 2019 către sistemele de compensare pentru distribuirea ulterioară către Investitorii ale căror GDR-uri au fost acceptate spre cumpărare în cadrul Ofertei.

Banca Comercială Română împreună cu Auerbach Grayson au fost numiti în calitate de agenţi şi Banca Comercială Română în calitate de intermediar pentru achiziţia de acţiuni, iar Bank of New York Mellon în calitate de tender agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale.

Acţiunile FP se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 24%, pe fondul unui rulaj de 849,4 mil. lei, emitentul ajungând la 9,9 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 22,8% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO