Burse - Fonduri mutuale

Oferta Petrom ar putea fi prelungită sau amânată, deoarece subscrierile sunt sub pragul minim-surse

Oferta Petrom ar putea fi prelungită sau amânată, deoarece subscrierile sunt sub pragul minim-surse

Victor Cazana, şeful OPSPI, crede că investitorii vor subscrie cel puţin 80% din acţiunile vândute de stat în oferta Petrom

Autor: Stefan Musgociu

22.07.2011, 11:30 1324

Oferta prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunileOMV Petrom arputea fi prelungită cu câteva zile sau amânată, deoareceinvestitorii au subscris cu mult sub 80% din titluri, nivelul minimpentru ca operaţiunea sã fie un succes, au declarat pentru MEDIAFAXsurse din piaţa de capital.


"Subscrierile sunt sub 50% şi chiar dacă ar subscrie toţi cei cucare au fost discuţii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmatsusrsele citate.


Oferta a început la 11 iulie şi ar urma să se încheie vineri, 22iulie, la ora 12:00.


Conform prospectului de vânzare, oferta este considerată finalizatăcu succes dacă la data închiderii au fost subscrise minimum 80% dinacţiunile oferite.


Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Lazăr a declaratmarţi că vânzarea pachetului va fi amânată pentru anul viitor încazul în care statul nu vareuşi să vândă 80% din acţiuni.
Guvernul a stabilit, marţi, un preţ minim de vânzare a pachetuluide 9,84% din acţiunile OMV Petrom de0,3708 lei/titlu, cotţia fiind cu aproximativ 3% sub nivelul de laînchiderea şedinţei bursiere de joi.


Surse guvernamentale au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX căintermediarii ofertei au propus un preţ minim de 0,33 lei/acţiune,însă Executivul nu a fost de acord cu această valoare.
Preţul maxim a fost stabilit înainte de începerea ofertei, la 0,46lei/acţiune.


Oferta este intermediată de către consorţiul format din banca rusăde investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFGSecurities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO