Burse - Fonduri mutuale

Oferta de acţiuni a Digi a stârnit interesul investitorilor. Pe piaţa de retail subscrierea s-a ridicat la 43% încă din prima zi, iar investitorii instituţionali ar fi subscris complet oferta făcută

Oferta de acţiuni a Digi a stârnit interesul...

Autor: Dan Grigore Ivan, Sorin Pâslaru

01.05.2017, 00:07 1740

Oferta de acţiuni a operatorului telecom, internet şi cablu RCS & RDS ar fi fost subscrisă încă din prima zi pe tranşa inves­titorilor instituţionali, în vreme ce tranşa investitorilor de retail a fost subscrisă în proporţie de 43%, conform surselor apro­piate tranzacţiei şi datelor oficiale din piaţă.

Grupul cu afaceri de 843 milioane euro anul trecut, profit net de 12 milioane euro şi EBITDA (profit înainte de impozitare, dobânzi şi amortizare) de 256 milioane euro a pus la vânzare începând de vineri 28 aprilie până miercuri 10 mai 23% din capitalul social al firmei. Vânzătorii aşteaptă să obţină între 182 şi 256 milioane euro pentru 23% din totalul acţiunilor.

Pentru investitorii de retail a fost rezervată o tranşă de 15% din ofertă, adică aproximativ 3,4% din capitalul social al companiei. Poziţio­narea bună pe piaţa românească, încasările sau avantajul competitiv al infrastructurii RCS & RDS sunt printre principalele avantaje amintite de analişti, în vreme ce gradul ridicat de îndatorare, datoriile totale de 96% din totalul activelor sau concurenţa puternică cu care se confruntă pe piaţă reprezintă riscurile pe care trebuie să le ia în calcul un potenţial investitor Digi, conform analiştilor.

Compania avea la sfârşitul lunii decembrie 2016 capitaluri proprii de 42 milioane euro şi active totale de 1,2 miliarde euro, în vreme ce datoriile se ridicau la 1,19 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO