Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile emise de producătorul de îngrăşăminte organice Norofert, în valoare de 11,5 milioane lei, intră vineri la tranzacţionare la BVB

Obligaţiunile emise de producătorul de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier – NRF), în valoare de 11,5 milioane lei, vor intra vineri la tranzacţionare la BVB, la trei luni de la listarea companiei pe piata AeRO.

Obligatiunile au fost cumpărate în luna ianuarie într-un plasament privat de 93 de investitori, dintre care 88 persoane fizice şi 5 legal entities.  În cadrul ofertei au fost scoase la vânzare 115.000 de obligaţiuni corporative cu valoarea nominală de 100 de lei şi scadenţa la 5 ani. Rata dobânzii care trebuie plătită semestrial a fost stabilită la 8,5%.

Plasamentul privat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor au fost asistate de Tradeville.

Norofert vrea să utilizeze fondurile atrase pentru extinderea pe piaţa din SUA, respectiv pentru omologarea produselor pentru a putea intra pe piaţa americană.

De asemenea, Norofert intenţionează să folosească o parte din fonduri ca si capital de lucru pentru a putea susţine cererea în creştere.

Principalii acţionari ai companiei sunt Vlad Popescu, fondator, cu 38,7% din acţiuni, Ileana Popescu, cu 19,7%, şi Marius Alexe cu 10,25% din capital.

Acţiunile s-au apreciat în utima lună cu 23%, emitentul ajungând la 45,7 mil. lei capitalizare.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.