Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile de 8 mil. lei ale reţelei de magazine agricole Agroland intră astăzi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti

Obligaţiunile de 8 mil. lei ale reţelei de magazine...

Autor: Tibi Oprea

16.06.2020, 00:00 727

Obligaţiunile corporative emise de Agroland Business System (simbol bursier AGR25), societatea care operează lanţul de magazine agricole Agroland, intră marţi, 16 iunie, la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat de presă al BVB. 

Astfel, Agroland este prima reţea de magazine agricole care face pasul pe piaţa de capital din România. Societatea a derulat în perioada 3-5 martie un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras 8,08 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă semestrial. 

“Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei româneşti, fapt dovedit şi de construcţia PIB-ului pe 2019, în care agricultura a reprezentat 4,1% din PIB-ul României, adică 10 miliarde euro. Ne bucurăm să vedem companii precum Agroland că vin pe piaţa de capital pentru a atrage finanţarea necesară pentru dezvoltare şi adaptarea la noile cerinţe ale pieţei. Runda de finanţare derulată cu succes de Agroland, chiar la începutul lunii martie, când pe pieţele de capital începeau să se simtă primele semne de tensiune, dovedeşte că investitorii sunt dispuşi să investească întodeauna când identifică o oportunitate. Aceasta dovedeşte, totodată, că Bursa de Valori Bucureşti este un pilon esenţial pentru accesarea capitalului necesar dezvoltării companiilor şi, implicit, a economiei locale”, a declarat Radu Hanga, preşedintele consiliului de administraţie al BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO