Burse - Fonduri mutuale

​Obligaţiunile de 3,5 mil. euro ale retailerului online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco vor intra la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti pe 10 aprilie

​Obligaţiunile de 3,5 mil. euro ale retailerului...

Autor: Tibi Oprea

09.04.2020, 17:08 204

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale, a anunţat astăzi că obligaţiunile în valoare de 3,45 milioane euro ale Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobile şi decoraţiuni din Europa Centrală şi de Est, vor intra la tranzacţionare pe 10 aprilie.

Cele 34.534 de obligaţiuni cu valoarea nominală de 100 de euro au fost cumpărate într-un plasament privat de 66 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali. Obligaţiunile au o dobândă fixă de 5,25% pe an, plătibilă trimestrial şi vor ajunge la maturitate la 10 martie 2025.

Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de BT Capital Partners, compania de investment banking a Băncii Transilvania, în calitate de consultant autorizat.

Vivre va folosi finanţarea atrasă pentru susţinerea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special prin investiţii în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienţi şi a creşterii notorietăţii brandului, precum şi prin investiţii în tehnologie şi automatizări.

Vivre Deco a înregistrat în 2019 venituri de aproape 200 milioane lei, un profit operaţional EBITDA de 7,1 milioane lei şi un profit net de 3,4 milioane lei. Compania este prezentă în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est

Vivre Deco este una dintre cele 15 companii finaliste ale ediţiei din 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, programul fanion al Bursei de Valori Bucureşti destinat identificării, promovării şi susţinerii viitoarelor motoare de creştere ale economiei României.

În acţionariatul Vivre Deco se regăsesc firmele Neogen (50%) şi Advisory Delta (45%) şi Nagy Vajda Andras Peter (5%). Firma Neogen este deţinută în proportie de 67% de Călin Fusu, 13,54% de Nagy Vajda Andras Peter, 10,86% de Bodo Zoltan Ferenc şi 8,6% de Laszlo Robert. Advisory Delta are un singur acţionar, Walnut Investments OOD, o companie cu sediul în Bulgaria, care este deţinută de Oliver Cadogan, membru al Consiliului de Administraţie al Vivre şi soţul Monicăi Cadogan, directorul general al Vivre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO