Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile de 1,6 mil. euro ale Chronostyle International, operatorul lanţului de magazine de bijuterii Cellini, au intrat la tranzacţionare pe Bursă

Obligaţiunile de 1,6 mil. euro ale Chronostyle...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2021, 10:48 264

Prima emisiune de obligaţiuni Chronostyle International, operatorul reţelei de magazine de bijuterii şi ceasuri Cellini, a debutat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul CELL25.

„Suntem onoraţi să debutăm într-o zonă nouă pentru noi, prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Ne bucurăm să continuăm strategia noastră de dezvoltare în cele mai bune locaţii, selectate în urma unui proces intern riguros (...)”, spune Dragoş Nicolae, Director General Cellini.

Chronostyle International a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în mai 2020 un număr de 16.000 de obligaţiuni corporative, garantate şi neconvertibile, în valoare totală de 1,6 milioane de euro.

Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro, maturitate de 5 ani şi un cupon de 7% pe an plătibil trimestrial.

Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din Bucureşti cu o valoare de piaţă de peste 3 milioane de euro.

„Cu fiecare instrument financiar listat la bursă, cu fiecare demers de finanţare prin piaţa de capital, câştigăm noi şi noi parteneri din economia reală. Este vorba de companii din diverse domenii de activitate prin care sunt create constant locuri de muncă şi plus valoare tuturor celor care au tangenţă cu business-ul”,  adaugă Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile CELL25 provin din restructurarea unei serii de obligaţuni emise de companie în noiembrie 2017 în valoare totală de 9 milioane lei şi la care au subscris, la acea dată, 38 de persoane fizice şi juridice.

Restructurarea obligaţiunilor a presupus modificarea monedei de emisiune din lei în euro, a valorii nominale din 100 de lei în 100 de euro, a datei de maturitate din 27 noiembrie 2020 în 27 mai 2025, a principalului din 9 milioane lei în 1,6 milioane euro, precum şi rambursarea anticipată parţială pro-rata a principalului emisiunii de obligaţiuni din 2017.

Ambele plasamente private de obligaţiuni, din 2017 şi 2020, au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO