Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile Cellini de 1,6 mil. euro emise pentru restructurarea unui alt împrumut au fost garantate cu o vilă în Dorobanţi evaluată la peste 3 mil. euro

Obligaţiunile Cellini de 1,6 mil. euro emise pentru...

Autor: Tibi Oprea

01.12.2021, 09:17 787

♦ Compania s-a angajat să nu ramburseze şi nu facă niciun împrumut sau să constituite ipoteci atât timp cât există bonduri nerăscumpărate ♦ Scadenţa emisiunii este în mai 2025 ♦ Societatea nu exclude listarea acţiunilor în viitor.

Pentru a garanta obligaţiunile de 1,6 mil. euro emise în mai 2020 şi cheltuielile aferente, Chronostyle International, compania care deţine lanţul de magazine de lux Cellini, a constituit prin Centia Equity Management, în calitate de garant, o ipotecă asupra unei proprietăţi imobiliare din Bucureşti, cu o valoare de piaţă de peste 3 mil. euro.

„Potrivit evaluării realizate de Veridio S.R.L. la data de 31 octombrie 2017, imobilul are o valoare de piaţă, estimată în scopul garantării unui împrumut obligatar de 3.300.000 euro, şi o valoare de Iichidare, în ipoteza unei vânzări în condiţii forţate, de 2.400.000 euro“, se arată în memorandumul întocmit în vederea listării instrumentelor, la începutul lunii noiembrie 2021. lmobilul adus în garanţie a fost evaluat prin aplicarea abordării prin venit (metoda fluxului de numerar actualizat - DCF) şi a abordării prin piată (metoda comparaţiilor directe - MCD). Imobilul este situat pe strada Sofia din Bucureşti şi este compus din teren în suprafaţă de 874 mp conform documentelor de proprietate şi 913 mp conform măsurătorilor cadastrale, respectiv o construcţie SĂDĂPĂ1EĂM cu o amprentă la sol de 268 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.047 mp. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO