Burse - Fonduri mutuale

Obligatiunile BM intra la tranzactionare

17.10.2006, 19:51 13

Obligatiunile in lei emise de Banca Mondiala, in valoare de 525 mil. lei, (150 mil. euro) ar putea fi listate incepand de joi, 19 octombrie, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Emisiunea de obligatiuni, derulata in perioada 30 august - 12 septembrie, a fost suprasubscrisa in proportie de 21%, investitorii autohtoni cumparand 77% din titluri.
"Introducerea la tranzactionare este anticipata pentru ziua de joi. Comisia de admitere la tranzactionare se intruneste astazi (luni - n.r), iar Comitetul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va discuta marti acest subiect. Formal, marti, va fi stabilita data exacta", a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache.
Operatiunea este prima emisiune straina supranationala din Romania, iar titlurile, cu scadenta la trei ani, vor fi primele notate de agentiile de rating cu calificativul maxim, "AAA". Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea de proiecte generale in tarile membre ale institutiei financiare internationale.
AMRO Bank Romania a fost consultant financiar, grup de distributie si agent de plata, iar Intercapital Invest a intermediat operatiunea.
Obligatiuni in lei a lansat si Banca de Dezvoltare a Germaniei (Kreditanstalt fur Wiederaufbau), iar Agentia pentru Credite de Export din Norvegia, Eksportfinans, a plasat pe piata londoneza o emisiune de 176 de milioane de lei (50 de milioane de euro).
De asemenea, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a aratat ca ar putea vinde in 2007 obligatiuni in lei, reprezentand echivalentul a 50 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO