Burse - Fonduri mutuale

O parte din viitorii pensionari ai României, fără dividende de la Orange şi Renault: guvernul francez le cere companiilor în care este acţionar să nu plătească cote din profit

O parte din viitorii pensionari ai României, fără...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2020, 00:00 1330

O parte din viitorii pensionari din România, precum cei ale căror contribuţii pentru bătrâneţe din salariul brut sunt administrate prin intermediul fondului de pensii BRD, ar putea rămâne în 2020 fără dividende de la companiile în care statul francez este acţionar.

Guvernul de la Paris solicită companiilor în care este acţionar să nu plătească dividende anul acesta pentru a nu pune presiune suplimentară pe bilanţurile firmelor, date fiind condiţiile dificile din economie pe fondul pandemiei COVID-19, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

„Pentru companiile în care statul este acţionar, chiar şi cu o participaţie minoritară, le vom cere să nu plătească dividende”, spune Muriel Penicaud, ministrul muncii din Franţa, într-un interviu pentru televiziunea CNEWS. Această solicitare ar avea ramificări majore pentru o serie de companii, de la grupul de energie EDF, care în proporţie de 80% este deţinut de guvern, la producătorul auto Renault, la care guvernul de la Paris are 15%. Statul francez are de asemenea deţineri la Orange şi Air France KLM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO