Burse - Fonduri mutuale

O nouă companie vine la bursă: Electrogrup pregăteşte listarea pentru 2018

Alina Pop, direc­torul general al Electro­grup

Alina Pop, direc­torul general al Electro­grup

Autor: Simona Tatu

15.12.2017, 00:07 3599

Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.

„Anul viitor luăm în con­si­derare lansarea unei IPO (ofer­tă publică iniţală - n. red.) la Bursa de Valori Bu­cu­reşti. Sperăm ca Bursa de la Bu­cu­reşti să ne sprijine şi să ne fie alături în acest pro­ces“, spune Alina Pop, direc­to­rul general al Electro­grup, pre­zen­tă în cadrul unui eve­ni­ment orga­nizat ieri la sediul BVB.

De asemenea, tot pentru anul vi­itor, compania pregăteşte înfiinţarea unui holding care să administreze toate cele cinci entităţi ale businessului.

Grupul Electrogrup, care are peste 700 de angajaţi, va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de 110 mil. euro şi un profit operaţional EBITDA de 20 de milioane de euro, plus 25% şi res­pec­tiv 20% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte rezul­tatele fi­nanciare pentru anul viitor, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 35% şi cu 22% a EBITDA.

„Motoarele de creştere sunt continuarea extinderii în afara Româ­niei a ser­viciilor de construcţie de in­fra­structură, investiţiile în infra­struc­trura pro­prie şi vom continua procesul de M&A acolo unde vor fi sinergii potrivite.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO