Burse - Fonduri mutuale

O nouă companie se îndreaptă spre BVB? Simtel: „Cred că bursa de la Bucureşti are nevoie de o companie de inginerie şi tehnologie cu aplicaţii în energie, în telecomunicaţii şi automatizări industriale”

O nouă companie se îndreaptă spre BVB? Simtel: „Cred...

Autor: Alex Ciutacu

12.02.2021, 16:06 2848

Compania de inginerie Simtel a semnalat că se pregăteşte să anunţe în următoarele luni un posibil pas către bursa de la Bucureşti, în contextul în care vrea să îşi finanţeze dezvoltarea şi extinderea businessului.

„Eu cred că Bursa de Valori Bucureşti are nevoie de o companie de inginerie şi tehnologie cu aplicaţii în energie, în telecomunicaţii şi automatizări industriale. Cred că diversitatea ar fi benefică pentru bursă”, a declarat Iulian Nedea, CEO al Simtel, în emisiunea Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Iulian Nedea nu a confirmat intenţia concretă de listare, însă anul trecut Simtel semnala o posibilă emisiune de obligaţiuni, iar acum compania pregăteşte „o surpriză”.

„Am schimbat puţin din mers decizia de a veni pe piaţa de obligaţiuni, vom avea o surpriză în viitor, în următoarele 2 luni de zile vă putem anunţa la ce ne-am gândit. Este mai mult pentru investitori decât zona de obligaţiuni, va fi un mix”, a declarat Iulian Nedea, fiind întrebat de intenţia menţionată în trecut.

Compania de inginerie Simtel activează în trei domenii de business şi-anume telecomunicaţii, energie verde şi automatizare. Simtel este integrator pentru operatorii mobili de telecomunicaţii, construieşte şi oferă mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice şi oferă soluţii de automatizări prin acţionări electrice şi roboţi.

Simtel a obţinut în 2020 afaceri de circa 42 de milioane de lei, în creştere cu 72% faţă de 2019.

Compania de inginerie este controlată de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, conform informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei.

Aici puteţi vedea emisiunea integrală cu Simtel, realizată în cadrul proiectului Investiţi în România!, lansat în parteneriat cu CEC Bank. Mai multe detalii, în Ziarul Financiar de luni, 15 februarie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO