Burse - Fonduri mutuale

O firmă din Hunedoara vrea să strângă de pe bursă bani ca să cumpere ferme piscicole în Germania

O firmă din Hunedoara vrea să strângă de pe bursă...

Autor: Gabriel Razi

29.04.2015, 00:00 997

International Caviar Corporation, o firmă din Hunedoara listată pe Bursă sub simbolul AMAL, vrea să îşi dubleze capitalul social la 20 milioane de lei prin emisiunea de noi acţiuni pe piaţa românească de capital. Cu ajutorul banilor, compania vrea să preia ferma piscicolă Fischzuch Zippelsfoerde din Germania şi să fuzioneze cu proprietarul unei alte ferme piscicole Zippelsfoerde.

Compania intenţionează să finalizeze şi achiziţia ICC Aquakultur Deutschland, despre care a cărei preluare se discuta încă din 2011. Compania îşi propune să devină producător de caviar dar până acum compania nu a ajuns să aibă operaţiuni comerciale. La sfârşitul anului 2013, International Caviar Corporation a avut afaceri anuale puţin sub 2.000 lei.

Miza companiei este să ajungă să recolteze icre din ferme de sturioni pentru a produce şi comercializa caviar. Cei mai importanţi acţionari ai companiei sunt Roland Schroder, un om de afaceri german, britanicii de la Karsten Capital Management şi Hans Bergler.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO