Burse - Fonduri mutuale

O altă dispută: doi foşti şefi ai Electrica Furnizare solicită acţionarului majoritar Electrica plata a 7,7 milioane lei în cadrul unui proces

O altă dispută: doi foşti şefi ai Electrica Furnizare...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2020, 00:00 1015

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din România, a anunţat joi la bursă că un fost director general şi un fost membru al consiliului de administraţie au formulat cereri de chemare în garanţie împotriva companiei în cadrul unui dosar din 2019 înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

„Atât domnul Mircea Pătrăşcoiu, cât şi doamna Anca Dobrică sunt pârâţi în dosarul nr. 35647/3/2019, având ca obiect atragerea răspunderii patrimoniale a membrilor Consiliului de Administraţie şi a Directorului General al Electrica Furnizare SA, acţiune formulată de compania în cauză, urmare a prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi a României prin Decizia nr. 11/23.12.2016”, se arată în raportul la Bursă.

Astfel, prin această cerere şi în ipoteza admiterii cererii de chemare în judecată formulate de Electrica Furnizare împotriva sa, Mircea Pătrăşcoiu a solicitat ca instanţa să dispună obligarea Electrica la plata sumei de 6,2 milioane lei, precum şi a dobânzii legale remuneratorii aferente.

De asemenea, Anca Dobrică a solicitat admiterea în principiu a cererii de chemare în judecată şi, pe cale de consecinţă, obligarea Electrica la plata sumei de 1,4 milioane lei plus dobânda legală remuneratorie aferentă. Societatea Energetică Electrica este acţionarul majoritar al Electrica Furnizare, cu o participaţie de 99,9% din capitalul social, prin care compania de 3,7 miliarde lei operează segmentul de furnizare de energie electrică. Electrica este controlată de statul român prin Ministerul Energiei în proporţie de 48,8%. De la începutul anului, acţiunile au un avans de 1,4% pe fondul unui rulaj de 11,4 milioane lei. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 1,05% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO