Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, presiune la tranzacţionare la bursă luni dimineaţă: preţul unei acţiuni scade cu 6%. Şapte ordine de câte 5.000 de acţiuni fiecare, în doar o jumătate de oră

Nuclearelectrica, presiune la tranzacţionare la bursă...

Autor: Liviu Popescu

22.06.2020, 12:05 1347

Nuclearelectria (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, se depreciază la cu până la 6% luni dimineaţă la bursa de la Bucureşti, pe un rulaj de tranzacţionare de circa 3,3 milioane de lei, arată datele agregate de ZF de la BVB.

De la ora 11:04 şi până la 11:33 în piaţă au fost introduse şapte ordine consecutive de câte 5.000 de acţiuni fiecare, în valoare totală de la 493.000 de lei, ceea ce ar putea arăta prezenţa unui investitor instituţional la societatea controlată de statul român.

“Cred că sunt marcări de profit plus un pic de panică pentru cei care au intrat la cumpărare şi au crezut că se întoarce piaţa”, spune Dragos Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring. SNN a închis în scădere ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, startul fiind dat pe 15 iunie 2020, odată cu corecţia ex-dividend, arată datele BVB.

Pe 18 iunie, compania a anunţat că Unitatea 1 a Cernavodă va intra în programul de oprire planificată. “Decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată faţă de perioadă iniţială prevazută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei”, menţionează compania cu 4,5 mld. lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO