Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica nu va distribui dividende suplimentare aşa cum cerea statul. Banii nu merg către acţionari, ci în investiţii la Cernavodă

Nuclearelectrica nu va distribui dividende suplimentare...

Autor: Liviu Popescu

12.07.2017, 00:00 403

Acţionarii Nuclearelectrica, printre care statul român cu 82,5%, şi Fondul Proprietatea cu 9%, au decis în şedinţa de ieri să nu distribuie dividende suplimentare din rezerve şi rezultatul reportat aşa cum statul cerea printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Acţionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie de a nu distrubui dividende suplimentare din rezerve şi rezultatul reportat, sumele respective fiind necesare SNN pentru realizarea investiţiilor majore, cu precădere programul de retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă”, este hotărârea AGA publicată ieri seară pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel Nuclearelectrica va distribui doar dividendele de 0,33 lei pe acţiune, 5% randament, care au fost plătite din 28 iunie pentru acţionarii înregistraţi la data de 9 iunie. Totodată acţionarii au hotărât să îl înlocuiască în board pe membrul provizoriu Florin-Constantin Tătar, care între 2012 şi 2016 a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Nucleare şi Deşeuri Active cu Elena Popescu, director general al direcţiei generale politici energetice din Guvernul României.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au închis ieri la 6,74 lei în scădere cu 0,3% faţă de şedinţa precedentă pe un rulaj de 320.000 de lei. De la începutul anului acţiunile SNN au o creştere de 41%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO