Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica: Nu putem acorda dividendele de 513 milioane de lei cerute de Fondul Proprietatea. Reacţia la bursă a fost negativă, reflectată printr-o scădere de până la 1,3% a Nuclearelectrica

Nuclearelectrica: Nu putem acorda dividendele de 513...

Autor: Liviu Popescu

20.11.2019, 07:35 1049

♦ Fondul Proprietatea, nicio reacţie.

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), operatorul centralei nu­cleare de la Cernavodă, spune că nu poate distribui dividendele supli­mentare de 513 milioane de lei solicitate de acţionarul minoritar Fondul Pro­prietatea (FP) întrucât o astfel de repartizare ar afecta planurile de investiţii ale companiei, inclusiv retehnologizarea Unităţii 1.

„Propunerea FP de distribuire a dividendelor suplimentare pune în pericol realizarea proiectelor de in­vestiţii ale Nuclearelectrica şi afectează grav potenţialul de retehnologizare a U1“, este reacţia companiei de stat la propunerea FP. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, va avea ultimul cuvânt de spus pe marginea acestui subiect, în calitate de acţionar majoritar.

Marţi-seară acţiunile SNN scădeau cu până la 1,4%, în timp ce Fondul Proprietatea nu avea nicio reacţie, arată datele publicate la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO