Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica distribuie dividende cu un randament de 5,28%

Nuclearelectrica distribuie dividende cu un randament de...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.03.2017, 00:05 674

Nuclearelectrica (SNN), companie deţinută în proporţie de 82% de statul roman, a anunţat distribuţia unui dividend brut de 0,33 lei per acţiune, identic cu cel de anul trecut, echivalentul unui randament de 5,28%.

Compania a obţinut un profit de 108,6 milioane lei în 2016, în scădere cu 27% faţă de anul trecut, iar suma ce va fi alocată către divi­dende este de 99,49 milioane lei, repre­zentand o rată de distribuţie de 91,61%.

De la începutul acestui an, Nuclearelectrica (SNN) a consemnat cea mai mare apreciere a valorii de piaţă dintre toate companiile care formează indicele BET, după ce capitalizarea bursieră a acesteia a ajuns la 1,9 miliarde lei, echivalentul unui avans de 30%. Cu toate acestea, din cauza free-floatului scăzut, Nuclearelectrica (SNN) este unul dintre cel mai puţini tranzac­ţionaţi emitenţi din referinţa bursei bucureştene, după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii cu titluri SNN în valoare de 14,8 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO