Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, companie de stat cu 4,4 mld. lei capitalizare, amână oprirea Unităţii 1 de la Cernavodă din cauza epidemiei de COVID-19

Sursa: MediafaxFoto

Sursa: MediafaxFoto

Autor: Liviu Popescu

08.04.2020, 00:00 685

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a decis să amâne oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă, decizie determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente planului de asigurare a protecţiei personalului şi a continuităţii operării şi producţiei.

„În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. Întrucât pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiţie prin structura logistică, contractare şi personal implicat, Consiliul de Administraţie a decis amânarea opririi Unităţii 1 pentru o perioadă care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminării cu COVID-19”, se arată la bursă. Măsura amânării opririi planificate, în această perioada, este o practică comună pentru centralele nucleare care utilizează tehnologie CANDU. Reprezentanţii Nuclearelectrica menţionează că stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la bază o analiză internă a tuturor factorilor de impact. .

„SNN va emite, ulterior analizei interne, un raport curent privind perioada exactă în care urmează să fie realizată oprirea planificată. Amânarea efectuării opririi planificare a Unităţii 1 CNE Cernavodă nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficientă în operare, producţia urmând să se desfăşoare la parametri normali”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO