Burse - Fonduri mutuale

Nu este totul roz la Bursă: BET-FI a trecut printr-o lună aprilie 2018 care i-a adus o scădere de 3,5%

Nu este totul roz la Bursă: BET-FI a trecut printr-o...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.05.2018, 00:07 637

BET-FI, indicele compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu peste 3,5% în luna aprilie şi a pă­truns astfel în teritoriul negativ la nivelul întregului an, fi­gu­rând cu o depreciere de aproximativ 1%. În 2017, BET-FI a fost campionul indicilor de la Bucureşti, după ce apre­cierea acestuia a fost de peste 30%.

A patra lună a anului s-a dovedit până acum cea mai dură cu indicele BET-FI, toate SIF-urile, respectiv cinci din şase emi­tenţi, afişând scăderi în această perioadă. Cea mai ma­re scă­dere a fost consemnată de SIF Moldova (SIF2), cu o depre­ciere de 8,95%, până la o capitalizare de 1,402 mld. lei (305 mil. euro), de asemnea cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri.

Acţionarii SIF Moldova au votat de curând aprobarea schimbării numelui în First Romania Capital. De asemenea, acţionarii au fost de acord şi cu propunerea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii . A doua cea mai mare scădere din aprilie a fost înregistrată de SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce acţiunile sale s-au depreciat cu 7,14%, până la o valoare de piaţă de 1,352 miliarde lei (294 milioane euro).

Fondul Proprietatea (FP) a făcut notă discordantă, iar în aprilie a reuţit o apreciere de 1,93%, în timp ce la nivelul întregului an 2018 afişează o apreciere de 10,19%, singura de altfel din componentele indicelui BET-FI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO