Burse - Fonduri mutuale

Noul star al bursei, acţiunile companiei din IT Life is Hard: câştig de 52% în două zile

Noul star al bursei, acţiunile companiei din IT Life is...

Autor: Roxana Pricop

10.12.2015, 00:07 2630

Acţiunile producătorului de software Life is Hard (LIH) au crescut ieri cu până la 38%, atingând o cotaţie de 12,65 lei/uni­tate. Preţul este cu peste 52% mai mare decât cotaţia de des­­chidere de marţi, 8 decembrie, ziua în care acţiunile com­pa­niilor au intrat la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO.

Acesta este cel mai bun debut al unei companii pe AeRO, în funcţie de evoluţia acţiunilor în primele două şedinţe. La co­taţia de 12,45 lei/unitate, întreaga companie este evaluată la 8,8 mil. lei. Life is Hard este controlată de antreprenorul clujean Că­tălin Chiş, care deţine 66% din capital. Participaţia sa este eva­luată la 5,8 mil. lei. El a vândut în şedinţa de tran­zac­ţionare de marţi un pachet de 37.200 de acţiuni (5,3% din com­panie) la un preţ de 9,05 lei/titlu, în cadrul angajamentului luat de a asigura lichiditate companiei în prima perioadă de tranzac­ţionare.

La 38 de ani, antreprenorul clujean Cătălin Chiş conduce gru­­pul de firme Active Power Solutions, cu activităţi în do­me­niul tehnologiei din care face parte şi compania Life is Hard. El a construit de la zero un grup de firme care are acum 300 de an­ga­jaţi, un birou la Londra şi o cifră de afaceri de circa 20 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO