Burse - Fonduri mutuale

Noul primar din Piteşti, Cristian Gentea, a renunţat la mandatul în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica

Noul primar din Piteşti, Cristian Gentea, a renunţat la...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2020, 10:16 746

Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat marţi că mandatul de membru al Consiliului de Administraţie deţinut de Cristian Gentea a încetat, în condiţiile în care acesta a fost ales primar al municipiului  Piteşti.

”Notificarea domnului Cristian Gentea privind incetarea de drept a contractului de mandat deriva din prevederile art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor coroborate cu prevederile art. 13.1 lit. g) din contractul  de mandat incheiat cu SNN si anume, contractul inceteaza prin interventia unui caz de incompatibilitate sau a unei interdictii prevazute de lege, intrucat domnul Cristian Gentea detine incepand cu data de 19.11.2020 functia de primar al Municipiului Pitesti, functie care este incompatibila cu exercitarea mandatului de membru in Consiliul de Administratie al SNN”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Cristian Gentea a fost numit in functia de membru in Consiliul de Administratie al SNN în septembrie 2018, pentru un mandat de 4 ani. 

El este din 2012 şi director adjunct al departamentului Securitate Nucleară, Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nu­cleară din România, a raportat un profit net de 477 milioane lei în primele nouă luni din 2020, în creştere cu 14,8% faţă de  aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce veniturile din exploatare s-au redus cu 1,8%, la 1,7 miliarde lei.

Nuclearelectrica este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO