Burse - Fonduri mutuale

Noul Minister al Economiei şi Energiei convoacă AGA la Romgaz pentru schimbarea Consiliului de Administraţie

Noul Minister al Economiei şi Energiei convoacă AGA la...

Autor: Roxana Rosu

19.11.2019, 16:12 290

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, acţionar majoritar la Romgaz, a convocat adunarea generală a acţionarilor companiei pentru revocarea din funcţie a membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie şi alegerea unor noi administratori.

Ministerul deţine 70% din capitalul producătorului român de gaze naturale.

Compania a ajuns în administrarea MInisterului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în luna noiembrie a acestui an, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a decis comasarea mai multor ministere, inclusiv Ministerul Energiei şi cel a Economiei. Noul minister-mamut este condus de Virgil Popescu. 

Romgaz (simbol bursier SNG) a raportat pentru primele nouă luni din 2019 o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, echivalentul unei creşteri de 10,1% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 18,9%, până la valoarea de 1,18 mld. lei.

Romgaz are o capitalizare de 14,4 miliarde lei, acţiunile companiei apreciindu-se cu 34% la Bursă de la începutul acestui an, după tranzacţii în valoare totală de 865 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO