Burse - Fonduri mutuale

Norofert, producătorul de îngrăşăminte organice cotat la Bursă, raportează pentru 2020 afaceri de 24 de mil. de lei, în creştere cu 64% faţă de anul anterior, şi un profit net de 6,3 mil. de lei

Norofert, producătorul de îngrăşăminte organice...

Autor: Robert Manea

23.02.2021, 19:54 671

Norofert Group, producător de inputuri agricole organice, precum îngrăşăminte, produse fitosanitare şi tratamente foliare, raportează pentru anul trecut venituri consolidate de 24,4 milioane de lei pentru anul 2020, în creştere cu 64% faţă de 2019 şi un profit net de 6,3 milioane de lei, o creştere de 36%. 

„Anul trecut a fost unul imprevizibil şi plin de provocări. Ţinând cont de pandemia globală şi de contextul local al secetei severe din toată România, suntem încântaţi să furnizăm rezultate care depăşesc obiectivele stabilite şi aprobate de acţionarii noştri în luna aprilie a anului 2020.” a menţionat Vlad Popescu, CEO Norofert.

Norofert desfăşoară în prezent un proces de majorare a capitalului. Compania intenţionează să îşi mărească capitalul social cu 550.000 de acţiuni noi şi să strângă 7,2 milioane de lei. Capitalul strâns va fi investit într-o linie de producţie de îngrăşăminte de sol de înaltă capacitate şi calitate.

Recent, producătorul de îngrăşăminte organice,  a achiziţionat o fermă din judeţul Teleorman situată strategic la 5 km distanţă de Portul Zimnicea de la Dunăre, pentru care a plătit de 9,5 milioane de lei, bani proprii şi credite bancare.

Norofert Group este o companie listată pe piaţa AeRO din martie 2020 cu o capitalizare bursieră de 228 mil. de lei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO