Burse - Fonduri mutuale

Norofert, cifră de afaceri de 33,4 mil. lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 60% faţă de anul trecut. Profit net de 4,9 mil. lei, minus 20%

Norofert, cifră de afaceri de 33,4 mil. lei în primele...

Autor: Eduard Ivanovici

23.11.2021, 18:36 499

Norofert Group (simbol bursier NRF), principalul producător român de inputuri organice cotat la Bursă, a raportat o cifră de afaceri de 33,4 milioane de lei la 30 septembrie 2021, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit net de aproximativ 4,9 milioane de lei, în scădere cu 20,5% prin comparaţie cu primele nouă luni din 2020, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor BVB.

„Primele nouă luni ale anului 2021 au adus creştere pe toate liniile de business ale Norofert. De asemenea, vedem o majorare a marjei pentru activitatea principală a companiei noastre, producţia de inputuri pentru agricultura ecologică, şi ne aşteptăm să îşi păstreze acest trend şi în 2022, datorită comercializării liniei de îngrăşăminte solide produse în fabrica din Filipeştii de Pădure. În 2021, produsele Terra-Clean, Country 600 şi N-Bacter au devenit printre cele mai căutate produse de către fermierii care operează terenuri în sistem ecologic dar şi de către cei care doresc să reducă aportul de produse chimice în culturile convenţionale”, spune Vlad Popescu, CEO al Norofert.

În primele nouă luni, compania a îregistrat creşteri privind vânzările de îngrăşăminte de sol ca urmare a semnării unor contracte de import din Egipt pentru îngrăşămintele cu conţinut de fosfor. Contractele oferă acces direct la materia primă pentru linia de îngrăşăminte.

„În ceea ce priveşte gama Hobby, vânzările online au crescut, acesta fiind un semn clar că piaţa de retail se maturizează şi îşi doreşte produse prietenoase cu mediul. În această perioadă ne-am axat puternic şi pe tradingul cu cereale ecologice, care reprezintă un vector de creştere a cifrei de afaceri, deoarece am reuşit să încheiem contracte de preluare a mărfii rămase libere după compensarea soldurilor. Această linie de business reprezintă garanţia recuperării creanţelor din piaţă.”

Norofert a lansat o linie de business nouă în 2021, dedicată farmingului ecologic, şi a semănat 461 ha de culturi de toamnă – grâu, orz şi rapiţă în sistem de conversie ecologică 2, urmând ca întreaga suprafaţă să devină certificată ecologic din 2022. Diferenţa de suprafaţă până la 1.000 ha va fi cultivată cu porumb începând cu martie 2022. În cazul subsidiarei Agroprod, Norofert are în plan o serie de investiţii, precum construcţia de capacităţi de depozitare cereale de aproximativ 10.000 de tone şi un sistem automat de irigaţii pentru 400 ha, conform raportului financair publicat la BVB.

Listate pe segmentul AeRO în martie 2020, acţiunile NRF au a treia cea mai mare pondere din indicele BET-AeRO, cresând cu 38% de la începutul anului până acum, pe fondul unui rulaj de circa 73 de milioane de lei.

Capitalizarea societăţii ajunge la 152 de milioane de lei. Principalii acţionari sunt Vlad Popescu, Ileana Popescu şi Marian Marius Alexe, cu participaţii de 36,4%, 17,2%, respectiv 11,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO