Burse - Fonduri mutuale

Norofert, cea mai recentă companie intrată în ringul bursier, urcă cu până la 30% pe un rulaj de 741.250 de lei în doar trei ore de la deschiderea şedinţei

Norofert, cea mai recentă companie intrată în ringul...

Autor: Tibi Oprea

06.04.2020, 13:27 599

Acţiunile Norofert (simbol bursier - NRF), producător de îngrăşăminte organice, au crescut luni cu până la 30% după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 741.250 de lei în doar trei ore de la deschiderea şedinţei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni Norofert era la ora 13.00 peste rulajul înregistrat de companii precum BRD, Transelectrica, Digi, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz sau chiar OMV Petrom.

Este pentru a treia şedinţă consecutivă când acţiunile Norofert se apreciază, în contextul în care în şedinţele anterioare au crescut cu 13,45%, respectiv 9,17%.

Luni, la ora redactării acestei ştiri, acţiunile companiei se tranzacţionau cu 42,5% peste preţul din 3 martie, respectiv din prima şedinţă în care s-a tranzacţionat Norofert, ceea ce înseamnă că într-o lună şi câteva zile de la listare societatea aproape şi-a dublat valoarea bursieră.

Norofert, cu 27 de milioane de lei capitalizare, este deţinută în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu, fondator şi director general, în timp ce Ileana Popescu deţine 20,8% din numărul de acţiuni, iar Marius Alexe are o participaţie de 10,25% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO