Burse - Fonduri mutuale

​Norbert Ţăruş, proprietarul Farmaceutica Remedia, îşi majorează deţinerea de la 65,5% la 80,5% în urma unei tranzacţii de 7,16 milioane lei

​Norbert Ţăruş, proprietarul Farmaceutica Remedia,...

Autor: Tibi Oprea

20.02.2020, 17:56 350

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat joi la Bursă o tranzacţie prin care Valentin-Norbert Ţăruş, acţionarul majoritar al companiei, a cumpărat un număr de 15,9 milioane de acţiuni pentru suma de 7,16 milioane lei.

Astfel, Valentin-Norbert Ţăruş, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al companiei, şi-a majorat participaţia la Farmaceutica Remedia de la 65,5% la 80,5% din capitalul social, potrivit calculelor realizate de ZF.

ZF a scris anterior că tranzacţia, efectuată la un preţ cu 9,6% mai mic faţă de cel din piaţă, a reprezentat echivalentul a 15% din compania cu sediul în Deva.

Până la ora redactării acestei ştiri, la Bursă nu a fost raportat vânzătorul, dar cel mai probabil acesta ar putea fi acţionarul minoritar, Ionica-Mirela Pavel (24,24%), dat fiind faptul că acţiunile disponibile la liber la tranzacţionare reprezintă 10,2% din capitalul social.

În urma anunţului, acţiunile companiei se apreciau la ora redactării acestei ştiri cu 4%.

Acţiunile Farmaceutica Remedia, cu 52,8 milioane lei capitalizare, înregistrează o creştere de 37,4% de la începutul anului după ce compania a anunţat săptămâna trecută că a vândut 52 din farmaciile pe care le opera, respectiv circa jumătate, către HelpNet, marcând ulterior trei sesiuni consecutive de creştere de până la 15%, respectiv aproape de limita superioară admisă de operatorul bursier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO